دمپر کنترل هوا

از دمپر برای کنترل جریان هوا در کانال‌ها و دریچه‌ها استفاده می‌شود.به کمک دمپر می توان جریان هوای عبوری از کانال های انتقال هوا را کنترل نمود .دمپرها در دستگاه‌های تهویه مطبوع HVAC نظیر هواساز، پکیج یونیت و کنترل جریان هوای داخل کانال و دیگر تجهیزات استفاده می‌شوند.این وسیله می‌تواند به صورت دستی یا خودکار کار کند و از جنس‌های مختلفی مانند گالوانیزه، آلومینیوم و استیل ساخته شود. دمپرها از مشخصات مثبتی مانند هوابندی خوب، افت فشار کم، استحکام مطلوب و زیبایی ظاهری برخوردارند. این وسیله می‌تواند باعث بهبود کارایی و هوابندی شود و نقش مهمی در تهویه مناسب و ایجاد ایمنی و راندمان مناسب در فضاها ایفا کند

انواع دمپر :
با وجود اینکه عملکرد دمپرها به یکدیگر شباهت زیادی دارند اما، هر نوع خاص این وسیله، کاربرد منحصر به‌فرد و مخصوص خود را دارد که به کمک آن‌ها در درجه اول تهویه مناسب و سپس ایمنی و راندمان مناسبی در فضا ایجاد می‌شود.
در ادامه با انواع دمپر آشنایی پیدا خواهید کرد.
بالانس دمپر:

این نوع از دمپر که به دمپر بادی نیز معروف است در پشت فن هواکش‌ها استفاده می‌شود. هنگامی که فن روشن می‌شود؛ پره‌های آن جهت انتقال هوا به بیرون از هم باز شده و به هنگام خاموش شدن، پره‌ها روی هم قرار می گیرند و بسته می‌شوند.
به دلیل اهمیت سبک بودن تیغه‌ها در این نوع، پره از جنس آلومینیوم ساخته می‌شوند.

فایر دمپر:

با استفاده از این نوع، امکان جلوگیری از عبور آتش و دود از طریق مسیر کانال هوا به مناطق دیگر وجود دارد، به همین جهت نوعی دمپر ضد حریق یا ضد انفجار محسوب می‌شود. یک فیوز وظیفه کنترل پره‌های فایر دمپر را به عهده دارد که با آلیاژ خاصی ساخته می‌شود. این آلیاژ زمانی که دمای محیط به بالای ۷۴ درجه برسد؛ ذوب خواهد شد و با کمک فنرهای تعبیه شده، فشاری ایجاد می‌شود که موجب بسته شدن تیغه‌ها خواهدشد.
این نوع در پالایشگاه‌ها، کارخانجات و هر محلی که احتمال آتش‌سوزی خطرآفرین وجود دارد؛ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دمپر ضد انفحار:

این محصول به دلیل طرای خاص می‌تواند در مقابل شدت موج انفجار و شعله‌های آتش مقاوم باشد و مانع بسیار خوبی برای جلوگیری از ورود موج انفجار به داخل و همچنین انتقال شعله‌های آتش و دود ناشی از آن به داخل می‌شود.

دمپر اتوماتیک:

اگر اتوماتیک باشد؛ تنظیم جریان هوا به وسیله موتورهای الکترونیکی و به شکل مدوام انجام خواهد شد. به این نوع دمپر موتوری نیز گفته می‌شود.

دمپر کانالی:

با کمک این محصول، جریان هوا بین دو کانال های هوا و یا دریچه‌های هوایی قابل تنظیم خواهد بود. دمپر کانالی ممکن است یک یا چند پره داشته باشند (مانند دمپر گرد تک پره، دمپر گرد چند پره و …) که به شکل دستی یا اتوماتیک حرکت می‌کند و امکان کنترل جریان را بوجود می‌آورد.

دمپر جریان معکوس:

اگر تیغه‌ها به صورت یکی در میان، جهت‌شان مخالف یکدیگر باشند؛ نوع دمپر جریان معکوس است. در این نوع، تنظیم هوا تنها در یک جهت انجام می‌شود. به عنوان مثال تنها جهت ورود یا خروج هوا در یک ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دمپر کنترل هوا
دمپر کنترل هوا
دمپر کنترل هوا

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دمپر کنترل هوا”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاتالوگ

اسپیرال اصفهان
۲۰۲۳


دانلود